Autor: Triin Tabur • 6. aprill 2014
Ainult tellijatele

Kristo Ausmees: Mehe viljakuse määrab elustiil

Meestearst Kristo Ausmees rõhutab, et kui pärilike haiguste vastu tihti ei saa, siis oma elustiili kujundamine on iga mehe enda teha. Tema Tartu Ülikoolis kaitstud doktoritööst selgub, et just elustiil võib olla mõne keskealise mehe viljatuse või viljakusprobleemide taga, kirjutas tarbija24.

"Soovitada saab regulaarset ja monogaamset suguelu ning juhuvahekordades kaitsevahendi kasutamist. Riskid on väga suured ja nendega tuleb arvestada," nentis Ausmees, kes võrdles oma väitekirjas tervete ja laste saamisega kimpus olevate keskealiste meeste seemnevedeliku kvaliteeti.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708