Pere elas aasta aega ilma suhkruta 

Eve Schaub luges teadustöid suhkru kohta ja sai sellest inspiratsiooni, et proovida oma peres eksperimenti. 2011. aastal ei tarbinud tema, ta mees ja kaks tütart tooteid, kuhu oleks lisatud suhkrut, kirjutas Naine24.

Selleks, et suhkrut vältida, pidid nad poes palju vaeva nägema, et leida toitu, kuhu mitte mingil moel suhkrut poleks lisatud. Seejuures tuli ju ka arvestada suhkrut, millel võib pakendil olla teine nimi: kõrge fruktoosisisaldusega maisisiirup, kristalliline fruktoos, vahtrasiirup, mesi, melass, aurustunud suhkruroo mahl ning samuti kunstlikud magusained, kirjutab Huff Post. 

Schaubi perel tuli hakata rohkem ise toitu valmistama. Igal pereliikmel oli lubatud üks harilik erand, milles võis olla väike kogus suhkrut. Näiteks valis Eve ise klaasi punast veini. Kord kuus sõid nad koos ka ühe magustoidu. 

«Mu mees näitas mulle kord üht videot, kus laste endokrinoloog rääkis suhkrust ja sellest, mis see inimese kehale teeb. Seda on meie igapäevases toidus palju rohkem, kui me võiksime arvata,» selgitas Eve, miks ta eksperimendi ette võttis. «See video jäi mind kummitama. Mõtlesin sellele veel mitu päeva hiljemgi. Igale poole, kuhu ma läksin, ma nägin suhkrut, ja ma seadsin kahtluse alla nii kogu Ameerika toidukultuuri, kui ka iseenda: mida ma oma perele toidan?»

Edasi loe portaalist Naine24

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.