Autor: Violetta Riidas • 9. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teadlikus ateroskleroosi ravivõimalustest on madal

3. ja 4. aprillil toimus Ida-Tallinna Keskhaiglas rahvusvaheline konverents „Endovascular Treatment Workshop of Critical Limb Ischaemia“ ("Jäsemete verevarustuse kriitiline häirumine ja veresoontesisesed raviprotseduurid"), mis koondas veresoontekirurge üle Baltikumi.

Konverentsil käsitleti uute veresoontesiseste ravimeetodite kasutamist jala verevarustuse kriitilise häirumise korral. Konverentsil esines ettekannetega rahvusvaheliselt tuntud angiograafia spetsialist dr. Torsten Fuss Saksamaalt, kes vahendas Eesti ja Läti veresoontekirurgidele ja radioloogidele arenenud riikide kogemusi ning viis läbi näidisprotseduure patsientidel, kellel kuni viimase ajani ei olnud jala verevarustuse taastamine võimalik.

„Konverentsi üldisem eesmärk oli lisaks uute ravimeetodite propageerimisele innustada erineva eriala spetsialiste tihedamale koostööle pakkumaks igale konkreetsele patsiendile parimat võimalikku ravi ning vähendada jala amputatsioonide arvu Eestis," selgitas dr Sulev Margus, konverentsi peakorraldaja. 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708