Autor: Violetta Riidas • 11. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kõrge rasvasisaldusega toit suurendab rinnavähiriski

Hiljutine uuring andis kinnitust teadmisele, et rohkelt küllastatud rasvu söövatel naistel on rinnavähi arengurisk kõrgem. Rasvarohke toit võib suurendada kolme tavalisema rinnavähitüübi tekke tõenäosust, kirjutas ERR Teadusuudised. 

Euroopas läbiviidud suuremahulises uuringus vaadeldi üheteistkümne aasta jooksul kümnest erinevast riigist pärit enam kui 337 000 naise andmeid. Enim rasvarohket toitu söönud naistel leiti seejuures umbes 30 protsenti kõrgem tõenäosus rinnavähi arenguks. 

Sellised tulemused toetavad hüpoteesi, mille alusel seostub rinnavähi areng toidu rasvasisaldusega. Uurijad leidsid, et nii toidu kogurasva kui ka küllastatud rasvade sisaldus seostusid erinevat tüüpi rinnakasvajate arenguriskiga. 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099