Autor: Siret Trull • 22. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vastuvõtu numbrid tekitavad vastakaid arvamusi

Ehkki arstitudengite vastuvõttu on otsustatud aasta-aastalt suurendada, on juba praegu näha, et sellest ei piisa. Lisaks väljarände pidurdamisele tuleb tegeleda  õppekvaliteedi säilitamise ja ka õdede nappusega.

Sotsiaalministeeriumi kava näeb ette vastuvõtu järk-järgulist suurendamist aastani 2018, mil vastu võetakse 200 üliõpilast. Eesti Arstide Liit (EAL) ja Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts (EAÜS), kes küll mõistavad arstiõppe suurendamise vajadust, leiavad, et enne üliõpilaste arvu suurendamist tuleks lahendada olulised kitsaskohad praeguses õppekorralduses ning leida toimivad lahendused arstide väljavoolu peatamiseks. 

Ministeerium lähtub arstide koolitustellimuse suurendamisel Raul-Allan Kiiveti grupi poolt 2012. aastal avaldatud uuringust, milles prognoositi Eestis töötavate arstide arvu aastaks 2032.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099