Autor: Siret Trull • 25. aprill 2014
Ainult tellijatele

Perinataalabi korraldus erineb Euroopas riigiti

EPICE uuring on välja kasvanud autorite varasematest töödest. 2004. aastal avaldasid Jennifer Zeitlin, Gérard Bréart jt artikli, kus vaatlesid, kuidas on perinataalabi Euroopa riikides korraldatud. Nad tõdesid, et erinevused on väga suured. Mõneti tulenesid need riikide erinevast rahvaarvust ja sünnituste arvust aastas, aga ka erinevustest tervishoiupoliitikas ja haiglate tehnilisest varustusest.

Autorid tõid välja, et mõnedes Euroopa riikides on perinataalabi korraldus paika pandud riiklikul tasemel, teistes juhindutakse erialaseltside soovitustest. Kuigi Eestit antud uuringus ei vaadeldud, oleks meie liigitunud nende riikide sekka, kus ametlikke juhiseid ei ole kehtestanud ei riik ega ka erialaseltsid. Riiklike ravijuhiste koostamine Eestis praegu käib.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708