Autor: Siret Trull • 2. mai 2014
Ainult tellijatele

Veerand avastatud rinnavähi juhtudest on kaugelearenenud

Maikuu on rinnavähi varajase avastamise kuu, mille eesmärk on teadvustada inimestele, et varases staadiumis avastatud rinnavähk on ravitav ning kutsuda naisi aktiivselt osalema sõeluuringus. Eestis diagnoositakse ligi 650 uut rinnavähi juhtu aastas. Neist ligi veerand on avastamise hetkel juba kaugelearenenud staadiumis.

Rinnavähk ehk rinnanäärme kasvaja on sagedasim Eesti naistel esinev vähivorm. „Rinnavähi sümptomid on erinevad, tihketest tükkidest ja tursest kuni nahamuutusteni. Kuid väga sageli ei näita rinnavähk üldse mingeid haigustunnuseid. Seetõttu on regulaarne kontroll väga oluline. Varajase avastamise korral, kui vähirakud ei ole veel tunginud ümbritsevatesse kudedesse, on raviefekt 98-100%,“ kommenteeris Qvalitas Arstikeskuse perearst Ingrid Täll.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708