Autor: Triin Tabur • 7. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ingrid Rüütel: normaalsed mehed kasvavad normaalses perekonnas

Täna konverentsi „Tahan last, aga normaalset meest ei ole!“ avanud Ingrid Rüütel ütles, et normaalsed mehed kasvad normaalses perekonnas, mis peaks olema riiklik prioriteet.

“Lapsed vajavad turvatunnet ning vaid tugev ja vastupidav perekond suudab seda pakkuda,” rääkis Ingrid Rüütel konverentsi avakõnes. Ta märkis, et enamus meie lastekodu lastest ei ole orvud, neil on olemas vanemad, kes on kas alkoholi või vaesuse küüsis, mis kurvastab. “Eestlust on läbi aegade iseloomustanud kodukesksus,” ütles Ingrid Rüütel, kelle sõnul perekonna väärtustamine ja turvatunne ühiskonnas aitab tagada eestluse jätkusuutlikkuse.

“Eestis on piisavalt normaalseid mehi,” ütles oma ettekandes sotsiaalminister Helmen Kütt. “Eesti mehed ongi normaalsed. Pigem on probleem maapiirkondade pruudipõud. Naised on läinud linna või välismaale. Selle aasta esimese kolme kuuga sündis üle 200 lapse vähem kui eelmise aasta esimesel kolmel kuul. Võib küsida, et milleks meile üldse vabadus ja iseseisvus, kui meile ei sünni lapsi, kes elu Eestis edasi viivad, kes kannavad edasi meie keelt ja kultuuri.”

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708