Autor: Triin Tabur • 8. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mõne tunniga sattus pesuvahendi mürgituse tõttu haiglasse mitu last

Vähem kui ööpäeva jooksul toodi Tallinna lastehaiglasse kaks väikelast, kes olid söönud pesugeelikapsleid, vahendas tarbija24.

 "Pühapäeval tuli üks 3,5-aastane poiss ja esmaspäeval võtsin ise haiglasse  ühe aasta ja seitsme kuu vanuse tüdruku," rääkis Tallinna lastehaigla arst Helke Nurm. Kuna pesugeelikapsel sisaldab kuni 40 protsendi ulatuses erinevaid alkohole, siis võib see põhjustada teadvusehäireid, veresuhkru langust. Lapsed on unised, kahvatud, neil on paha olla, nad oksendavad.

"Väike kleenuke tüdruk, kellel tekkis teadvusehäire 1,5 tundi hiljem, oli kodus oksendanud ja oksendas korduvalt ka lastehaigla valvetoas, vajus magama," kirjeldas arst väikse patsiendi seisukorda. Kui pesugeelikapslit hammustada, siis see peaks vastiku maitsega olema, aga lapse ema sõnul olevat tüdruk padjakese tühjaks imenud. Paar aastat vanemal poisil olid mürgistusnähud kergemad, kuid ka tema jäeti haiglaravile. Mõlemad lapsed pandi tilguti alla.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099