Autor: Triin Tabur • 9. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Ülikoolis arutatakse Alzheimeri tõve uurimise aktuaalseid teemasid

Järgmisel nädalal kogunevad Tallinna Ülikooli poolsada teadlast, arsti ja psühholoogi Eestist ja Rootsist. Kokkutulemise eesmärk on arutleda Alzheimeri tõve uurimise aktuaalseid teemasid.

“Seekordse kohtumise olulisemad teemad on valkude väärvoltumine ja toksiliste protsesside mehhanismid neuronites," ütles Tallinna Ülikooli Alzheimeri tõve uurimisrühma liige ja seminari peakorraldaja Margit Kaldmäe.

Alzheimeri tõve uurimisega on Tallinna Ülikoolis tegeletud alates 2006. aastast, kui tollane Stockholmi Ülikooli Neurokeemia ja Neurotoksikoloogia Instituudis töötanud professor Tiit Land tuli Eestisse ja temaga koos tuli kaasa ka osa uurimisrühmast.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099