Autor: Triin Tabur • 13. mai 2014
Ainult tellijatele

Rask: kaitsta tuleb inimeste tervist, mitte kellegi majandushuve

Riigikohtu endine esimees Märt Rask soovib riigikogule jõudu ja julgust, et kehtestada apteekide loomisele ajutine regulatsioon ja mitte lasta end eksitada oma klientide majandushuvidest lähtuvate advokaatide jutust, justkui oleks ajutine piirang põhiseadusega vastuolus. "Kui iga huvigrupi nimel tõmmatakse mõni säte välja, siis jääb riigikohtu otsus igavesti täitmata," ütles ta Postimehele.

Rask ütles, et tegu on mitte esimese, aga ühe tõsisema õigusliku vaidlusega, kus on väga selgelt ja värvikalt välja joonistunud erinevate huvigruppide majandushuvid. "Riigikogul peab olema tarkust luua regulatsioon, mis on eelkõige rahvatervise, patsiendi ja apteegikülastaja poolt vaadatuna mõistlik, mitte ei lähtu sellest, kuidas üks või teine turuosaline ennast hästi tunneks," lausus ta.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708