Autor: Triin Tabur • 13. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tamro: omandipiirang on vastuolus ELi õigusnormidega

Eesti suurim välisomanikele kuuluv apteegiketi omanikfirma Tamro kritiseeris teravalt riigikogu sotsiaalkomisjonis välja töötatud plaani keelata ravimi hulgimüüjal omada osalust üldapteegis ja tegi riigikogule ettepaneku eelnõuga kiirustamise asemel võtta aeg maha, et lahtised küsimused põhjalikumalt läbi töötada.

Tamro hinnangul oleks olukorras, kus ükski seni väljapakutud lahendus ei ole piisavalt läbi analüüsitud, riigikogul otstarbekas võtta lisaaega ja kehtestada ajutine üleminekuregulatsioon 1,5 aastaks, et selle jooksul välja töötada pikaajaliselt jätkusuutlik lahendus.

Ravimiseaduse ja tervishoiuteenuste korraldamise seaduse eelnõu (615 SE) viimasesse, 5. mail 2014 avaldatud versiooni on sotsiaalkomisjonis tekkinud muudatus, mille kohaselt keelatakse kõigil ravimite hulgimüüjate omada osalust üldapteegis. Eelnõu näeb ette, et hulgimüüjad peavad sundvõõrandama oma osalused kolme aasta jooksul.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099