Autor: Violetta Riidas • 22. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raske episoodiline joomine levinuim teismeliste hulgas 

Euroopas on raske episoodiline joomine, teisisõnu purjutamine, kõige enam levinud teismeliste hulgas – nii mõneski riigis, kaasa arvatud Eestis, harrastab sellist alkoholitarbimist üle poole 15-16-aastastest, kirjutas Tarbija24.

Jacek Moskalewicz Varssavi Psühhiaatria ja Neuroloogia Instituudist tõi Tallinnas toimuval kahepäevasel Euroopa alkoholiseaduse jõustamise teemalisel konverentsil välja, et näiteks Ida-Euroopa riikides purjutab keskmiselt 52 protsenti 15-16-aastastest poistest, samas kui täiskasvanud meeste seas on see protsent 31,6. Tüdrukute puhul on aga vahe veel suurem – nende seast purjutab 44,3 protsenti, samas kui täiskasvanud naiste hulgas on sellise alkoholitarbimise harrastajaid 12,3 protsenti. 

Eestis purjutab üle poole 15-16-aastastest noortest, seejuures ei ole poiste ja tüdrukute vahel sisuliselt vahet (vastavalt 54 ja 52 protsenti). Küll aga purjutavad Eesti tüdrukud sarnaselt kogu Ida-Euroopa keskmise näitajaga kordades rohkem kui nende täiskasvanud sookaaslased. 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099