Autor: Violetta Riidas • 10. juuni 2014
Ainult tellijatele

Ajju siirdatud tüvirakud püsivad elus aastaid

Viie Parkinsoni tõbe põdenud patsiendi aju uurimine näitab, et sellesse aastaid varem siirdatud tüvirakud võivad organis elus püsida isegi kümmekond aastat, andes lootust, et tüvirakkudel põhinevad teraapiad võiksid vähemalt osade patsientide puhul pikaajalist leevendust pakkuda, kirjutas ERR Teadusuudised.

Harvardi ülikooli teadlase Penelope Halletti poolt vaatluse alla võetud patsientide ajudesse olid tüvirakud siirdatud neli kuni neliteist aastat enne nende surma. Lahkamine näitas, et kõigil puhkudel olid tüvirakkudest pärinevad neuronid hea tervise juures ning olid võimelised ühe kõige olulisema neurotransmitteri dopamiini vahendusel signaale saatma. Parkinsoni tõve mõjul kaovad eeskätt dopamiini tootvad ajurakud. 

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708