Autor: Violetta Riidas • 18. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hambaid võidakse ravima hakata elektriga

Teadlased on välja mõelnud võtte, kuidas parandada hambaid ilma puurimata ja süsti tegemata. Inglismaal Londoni King's College'is loodud meetod ärgitab hambaid hoopis ise paranema, kirjutas ERR Teadusuudised. 

Tavaliselt eemaldab hambaarst puuriga kaariese ja paneb siis tekkinud õõnsusse täidise, aga uus hambaravi võte kiirendab mineraalainete loomupärast liikumist kahjustatud hambasse. Parandatavasse kohta lastakse sisse nõrk elektrivool, mis suunab sinna ka vajalikud mineraalid. 

Nigel Pitts King's College'i hambaravi instituudist ütles briti ajakirjanduse teatel, et uut võtet saab kasutada ka hammaste valgendamisel. 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099