Autor: Triin Tabur • 1. juuli 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: eestlaste teadlikkus suutervisest on Ida-Euroopa madalamaid

Hambaarstiteaduse eksperte koondava liidu “Kaariesevaba Tuleviku Nimel” uuringu kohaselt on eestlaste teadlikkus suutervisest Ida-Euroopa keskmisest madalam ning 40% küsitluses osalenud eestlastest ei ole piisavalt teadlikud oma suutervise hoolitsemise võimalustest.

Lisaks selgus uuringust, et regulaarne hambaarsti visiit on eestlaste seas pigem erand ning üle 50% vastanutest ei külasta hambaarsti ka mitte kord aasta jooksul. Aktiivsemalt külastavad hambaarsti Eesti naised ja vanemaealised.

Uuringus osalenud eestlastest 85% leiab, et nad ei hoolitse oma hammaste eest piisavalt, olles üks kõrgemaid näitajaid kogu Ida-Euroopa piirkonnas. 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099