Füsioteraapia erialale on kõrgkoolides suur tung

Tartu Tervishoiu Kõrgkooli uute tudengite vastuvõtul osutus populaarseimaks füsioterapeudi õppekava, kus kandideerib ühele õppekohale 19,8 huvilist. Ka Tartu Ülikoolis oli suurim konkurss füsioteraapia erialale (11 inimest kohale).

Tartu Tervishoiu Kõrgkooli oli vastuvõtuperioodil sisseastumisdokumente võimalik esitada õe, ämmaemanda, bioanalüütiku, radioloogiatehniku, füsioterapeudi ja tervisekaitse spetsialisti rakenduskõrghariduse õppekavadel ning hooldustöötaja ja erakorralise meditsiini tehniku kutseõppe erialadel õppimiseks.

Rakenduskõrghariduse tasemel esitati kõikide õppekavade peale kokku 7,8 avaldust ja kõikide kutseõppeerialade peale 3,5 avaldust ühele õppekohale. Õppekohti uueks õppeaastaks on kokku 310.

Füsioterapeudi õppekava (632 avaldust) kõrval olid suure konkursiga ka radioloogiatehniku (10,9 avaldust ühele õppekohale) ja tervisekaitse spetsialisti (10,2 avaldust kohale) õppekavad, õeks pürib õppima 596 huvilist, konkursiga 4,2 avaldust ühele õppekohale. Kutseõppes osutus populaarseimaks erakorralise meditsiini tehniku eriala (5,2 avaldust ühele õppekohale).

Vastuvõetute esialgne nimekiri avaldatakse täna, 23. juulil sisseastumiskeskkonnas SAIS, kus tuleb edukalt konkursi läbinud üliõpilaskandidaatidel ka 24.-25. juulini kinnitada õppimatulekut Tartu Tervishoiu Kõrgkooli.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.