Autor: Siret Trull • 30. juuli 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Britid töötasid välja universaalse vähki tuvastava veretesti

Mida varem vähk diagnoositakse, seda parem, kuid näiteks melanoomi, käärsoolevähi ja kopsuvähi puhul on see sageli üsna raske. Suurbritannia teadlastel õnnestus aga välja töötada vähki tuvastav veretest.

Bradfordi ülikooli teadlased avaldasid oma töö tulemused ajakirjas The FASEB Journal (the Journal of the Federation of American societies for Experimental Biology), vahendas Tarbija24.

Teadlaste sõnul aitaks test teatud sümptomite puhul vähki paremini tuvastada, säästes aega ja raha ning vältides invasiivseid protseduure, nagu kolonoskoopia ja biopsia. Samuti oleks testist kasu patsientide puhul, kellel kahtlustatakse raskesti diagnoositavat vähki.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099