31. juuli 2014
Ainult tellijatele

Alkoholism peres mõjutab kõigi liikmete tervist

Tänapäevase arenenud ühiskonna peamiste probleemidena esitatakse narkomaaniat, HIV nakkust, ka ülekaalulisust, liikumisvaegust, teisalt jälle liiklus ja tuleõnnetusi. Tihtipeale jäetakse märkimata alkoholi kuritarvitamisest tulenevad terviseprobleemid, kirjutab Tõstamaa perearst Madis Veskimägi.

Tehakse küll juttu alkoholi mõjust selle tarvitaja kehale: maksale, südamele, veresoontele ja närvisüsteemile. Kuid hoopis harvem proovitakse vaadelda alkoholi kuritarvitaja lähikondlaste terviseprobleeme. Üheltpoolt on see väga raske, sest puuduvad üheselt kasutatavad mõõdupuud, teisalt aga asjaolu: alkoholiprobleeme varjatakse kiivalt, nii kuritarvitaja enda kui tema lähedaste poolt kuni viimase piirini.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708