Autor: Siret Trull • 18. august 2014
Ainult tellijatele

Kompuutertomograafiliste uuringute arvukus UK-s on kasvanud

Ekspertide hinnangul on kompuutertomograafiliste uuringute hulk Ühendkuningriigis järsult kasvanud. Selliste uuringutega kaasnev terviserisk on suurim lastele, samas on lastele tehtud uuringute arv viimase kümnendi jooksul kahekordistunud.

Spetsiaalse komitee hinnangul, mis uurib kiirituse meditsiinilisi aspekte keskkonnas, küünib iga-aastane skaneeringute arv 2013-14 viie miljonini, vahendasid ERR teadusuudised. Sellised andmed põhinevad kolmest Ühendkuningriigi haiglast kogutud materjalil. Kui paljude lisanduvate vähijuhtudega selline kiiritus võib seotud olla, on väga raske hinnata. Samas esitas komitee valitsusele tungiva soovituse, mille kohaselt peaksid haiglad raporteerima oma skaneeringute arvust ja ka kasutatud kiiritusdoosidest. Ilma selliste andmete teadmata on lisanduvaid riske väga keeruline hinnata.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708