25. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ida-Virumaa Kiirabi plaanib vaidlustada Karelli litsentsi

Urmas Sõõrumaa suurosalusega Karell Kiirabi võib pärast poolteist aastat kestnud kohtuskäiku alustada tegevust Ida-Virumaal, kuid senine teenusepakkuja plaanib vaidlusega jätkata. SA Ida-Virumaa Kiirabi valmistab ette dokumente, et vaidlustada Karell Kiirabi litsents, kirjutas Äripäev.

SA Ida-Virumaa Kiirabi juhatuse liige Arnold Persidski ütles, et terviseamet andis Karell Kiirabile litsentsi ilma, et oleks kontrollinud nende aparatuuri ja ruume. Tema sõnul väljastas amet litsentsi ennatlikult, tingimusega, et 23. septembriks on Karellil nõuded täidetud. “Kuu aja pärast peab teenuseosutaja osutama teenust, aga tal ei ole brigaadi ega masinaid. Terviseamet riskib tugevasti,” ütles Persidski. Persidski sõnul on Ida-Virumaa Kiirabil masinad, seadmed ja litsents olemas, mistõttu on kummaline, et terviseamet lepingut hoopis nendega ei pikendanud.

Karell Kiirabi juhatuse liikme ja ühe omaniku Jaak Tälli hinnangul ei taha eelmine teenuseosutaja lihtsalt lepingut kaotada. “Nad ei suutnud vormistada terviseameti konkursile kvaliteetseid dokumente ning kaotasid. See on osa Eesti kiirabireformist. See on normaalne olelusvõitlus, igaüks püüab säilitada oma ettevõtet ja turgu,” sõnas Tälli.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099