Kruuse: Hiiumaa haigla vajab investeeringid

Reedel Hiiumaa haiglat külastanud tervise- ja tööministri Urmas Kruuse sõnul ei ole kahtlust, et Hiiumaa Haigla peab kindlasti säilima ning vaja on arutada, kas praegune rahastus on objektiivne ning jätkusuutlik.

Tervise- ja tööministri Urmas Kruuse kommentaar:

Kohtudes 22. septembril haigla esindajaga nägin oma silmaga, et personal on teinud väga tänuväärset tööd ja loonud head tingimused oma patsientide jaoks. Samuti teame, et Hiiumaa haigla koormus tõuseb näiteks suveperioodil, kuna oluliselt suureneb saarel elavate inimeste arv. Ei ole ka kahtlust, et Hiiumaa Haigla peab kindlasti säilima. See ei ole vaid tervishoiuteenuste kättesaadavuse küsimus. Haiga kaotamine selles piirkonnas mõjutaks oluliselt inimeste sotsiaalset turvatunnet. Pikas perspektiivis tähendaks see ka elanikkonna vähenemise. Kuna teema puudutab elukeskkonda ja elu kvaliteeti, siis peaks olema tagatud ööpäevaringne teenus ning  piirkond ei saaks jääda antud mõttes perifeeriaks.

Esimeses etapis vajaks haigla teatud investeeringuid uute ja paremate teenuste pakkumiseks. Samas tuleb arutada ka seda, kas olemasolev rahastus on objektiivne ja jätkusuutlik või mitte. Arusaadavalt ei räägi me vaid tänase päeva rahast, vaid ka tuleviku rahast. Koostöös haigla juhtkonnaga loome tulevikuks paremaid ja jätkusuutlikke lahendusi haigla rahastamise ning vajalike ja kvaliteetsemate teenuste pakkumise osas. 

Galerii

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

26. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.