Autor: Siret Trull • 27. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaitsevägi tahab reservis olevaid tsiviilarste koolitada

«Oleme kaitseväega olnud ATLSi kursuse maaletoomise juures ja osaliselt ka seda protsessi algatanud. Peep Talving on juhtimise enda peale võtnud, ta on muutunud ettevõtmise veduriks ja see on väga tore,» vahendas Tarbija24  Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste sõja- ja katastroofimeditsiini keskuse ülemat, major Ahti Varblast.

"Kuna kaitsevägi valmistub riigikaitseks, teisisõnu sõjaks, siis sõjas on ikkagi põhiline trauma. Oleme väga huvitatud sellest, et Eestis oleks selgelt ühtne rahvusvaheliselt aktsepteeritud traumahaigete käsitlemise süsteem. Seega on meie huvi, et kõik arstid käsitleksid traumapatsiente ühtemoodi ja räägiksid sama keelt nagu tohtrid teistes Euroopa Liidu riikides.

Praeguste plaanide järgi toimub õpe Kaitseväe Ühendatud Õppeasutustes Tartus. Meie poolt on ruumid ja õppevahendid, nt mannekeenid, samuti on meil kogemusi, kuidas koolitusi läbi viia.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099