Autor: Triin Tabur • 1. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TAI: haiglaravi sai pea 600 patsienti mullusest enam

Tervise Arengu Instituudi (TAI) tervisestatistika ja terviseuuringute andmebaasis avaldati 2014. aasta teise kvartali haigla ravivoodite kasutamise statistika, millest ilmneb, et selle aasta teise kvartali jooksul hospitaliseeriti üle 60 000 inimese, aasta varem oli hospitaliseerituid peaaegu 600 võrra rohkem.

Ligikaudu 38% neist patsientidest viibis ravil piirkondlikes haiglates, 33% keskhaiglates ja veidi üle viiendiku üldhaiglates.

Statistikast selgub, et juuni lõpu seisuga oli Eesti haiglates kasutuses 6976 ravivoodit, mida on 500 võrra vähem kui esimese kvartali lõpus. Tavapäraselt vähendavad haiglad oma kasutuses olevate voodite arvusuvekuudel.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099