Autor: Kadi Heinsalu • 17. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soolevähi sõeluuringu projekt lükatakse aasta võrra edasi

Ehkki aasta tagasi lootis haigekassa alustada soolevähi sõeluuringu pilootprojektiga 2015. aastal, siis täna teatas haigekassa juht Tanel Ross, et pilooti ei tehta üldse ja sõeluuringu algus plaanitakse 2016. aastasse.

Praegu on tema kinnitusel rahastamine plaanitud aastasse 2016 ja kõik on hilinenud seetõttu, et tehti kulutõhususe uuring ja selle valmimine võttis aega. Ka pole hetkel teada, mis meetodit kasutama hakatakse, võimalusi on kaks. Lisaks veel pole otsustatud, mis vanusegrupist alustatakse. Ilmselt valitakse alguses kitsam vanusegrupp ja räägitud on alates 60aastastest inimestest.

Haigekassa kutsub kokku töögrupi, kes neid küsimusi arutama hakkab. Järgmisel aastal hakkab patsientide teavitamine uue sõeluuringu olemasolust. 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099