Autor: Violetta Riidas • 25. september 2014
Ainult tellijatele

Muutub tervisekontrolli läbimise ja tervisetõendi väljastamise kord

Kui seni pidi paar aastat tagasi näiteks rolleriload teinud noor hoolimata 10 aastat kehtivast tervisetõendist autokooli minnes uue tervisetõendi võtma, kuna see ei tohi olla vanem kui kuus kuud, siis nüüd see absurdne olukord muutub.

Oktoobri alguses hakkab kehtima uus tervisekontrolli läbimise ja tervisetõendi väljastamise kord. Maanteeameti sõnul muudetakse liiklusseadust ja Vabariigi Valitsuse määrust (Vabariigi Valitsuse 16. juuni 2011. a määrust nr 80 „Mootorsõidukijuhi ja juhtimisõiguse taotleja ning trammijuhi ja trammi juhtimisõiguse taotleja tervisekontrolli tingimused ja kord, tervisetõendite vormid ning tervisenõuded, sealhulgas meditsiinilised vastunäidustused, mille puhul mootorsõiduki ja trammi juhtimine ei ole lubatud“), millesse tekitatakse järgmine muudatus: „Esmakordselt mootorsõiduki juhtimisõigust taotlev isik läbib tervisekontrolli mitte varem kui kuus kuud enne mootorsõidukijuhi koolituse algust“.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708