Autor: Siret Trull • 30. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Praktikant – abiline või lisakoormus?

Sel õppeaastal võeti Tartu Ülikooli arstiteaduskonnas ette suured muudatused, mis puudutavad ka raviasutusi. Algas üleminek uuele õppekavale, mis näeb ette praktika pikenemist ning TÜ Kliinikumi kõrval ka teiste Eesti haiglate senisest enam kaasamist praktikabaasidena.

Läbirääkimised detailide üle alles käivad. Üks põhiküsimusi on ikka raha. Nii on küsimused, kas praktikandid tuleks edaspidi tööle vormistada palgaliste abiarstidena ning kuidas motiveerida juhendajaid, arutluse all ka tervishoiutöötajate kollektiivlepingu läbirääkimistel.

Eesti Arstide Liidu peasekretär Katrin Rehemaa toob välja rea igapäevaelu probleeme, mis üliõpilaste Tartust väljaliikumisega kaasnevad: ülikoolilinnas on tudengid reeglina üürinud või ostnud endale õpingute ajaks elamispinna, paljudel on seal töökoht ning nii mõnelgi juba ka pere.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099