Autor: Siret Trull • 6. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ministeeriumidel puudub üksmeel õdede praktika rahastamisel

Õdede õppe praktika rahastamise küsimuses ei ole kümne aasta jooksul suudetud üksmeelt leida. Nüüd on see muutunud juba kogu tervishoiusüsteemi jätkusuutlikkuse küsimuseks, kirjutavad Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli rektor Ülle Ernits ja Tartu Tervishoiu Kõrgkooli rektor Anneli Kannus.

Neljapäeval, 2.oktoobril toimus sotsiaalministeeriumis järjekordne koosolek õdede õppe praktika teemal, kuhu olid kutsutud haigekassa, rahandus-, hardus- ja teadusministeeriumi esindajad ning tervishoiu kõrgkoolide rektorid. Samal teemal on eelnevalt kohtunud nii ministeeriumite ametnikud kui ka minister Ossinovski ja minister Kruuse, kes omakorda pöördus kirjalikult ka rahandusministri poole lisarahastuse saamiseks.

Protsess, mille käigus on arutatud praktikabaasidele praktikaks lisarahastuse vajadust on kestnud tegelikult üle 10 aasta. Alustati arutelust - kas üldse on vajalik praktikabaasidele praktika eest maksta ja on jõutud tõdemuseni, et tööjõu puuduse taustal pole võimalik nii enam üldse küsidagi.  Kahjuks on tervishoiu valdkond üks väheseid valdkondi, kus praktika eest maksmine on päevakorral ja põhjendatud nii juhendamise (töökoormuse tõus), materjalide kulu (töö- ja isikukaitse vahendid) kui ka vastutuse küsimusega.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708