Autor: Triin Tabur • 13. oktoober 2014
Ainult tellijatele

Ravimiamet teatab piirangutest valproaadi kasutamisel naistel ja tüdrukutel

Euroopa Ravimiameti riskihindamise komitee (PRAC) soovitab tugevdada piiranguid valproaadi kasutamisel naistel ja tüdrukutel, kuna teadaolevalt esineb üsasiseselt valproaadiga kokkupuutunud lastel väärarengute ja arenguhäirete suurem tekkerisk, teavitas ravimiamet.

Täiendava piiranguna ei tohiks valproaati kasutada rasedatel või rasestumisvõimelises eas tüdrukutel ja naistel epilepsia ega bipolaarse häire raviks, välja arvatud juhul, kui teised ravimid on ebaefektiivsed või ei ole talutavad. Seni oli valproaadi kasutamine rasestumisealistel naistel näidustatud, kui nad kasutasid tõhusaid kontratseptsiooni vahendeid. PRAC-i hinnangul ei ole see meede piisav.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708