Autor: Kadi Heinsalu • 13. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toomas Toomsoo meeskonnatöö pälvis suurima preemia

Reedel lõppes arsiteaduskonna päevade tähistamine traditsioonilise parimate ettekannete ja teadustööde autasustamisega.

Kõrgeima auhinnafondiga (380 eurot) parima doktorantide suulise ettekande auhinna pälvis ITK neuroloog Toomas Toomsoo ja tema kolleegide töö parkinsoni tõve diagnostilistest biomarkerist.

Toomsoo uuris 300 parkinsoni tõve patsienti ja 200 kontrollrühma isikut biomarkeri suhtes, mida peetakse üheks võimalikuks biomarkeriks Parkinsoni tõve (PT) diagnoosimisel. Markeri nimi on substantia nigra ja uuriti selle hüperehhogeensust (SN+).  Uuring tehti Eestis esmakordselt ja eesmärgiks oli uurida SN+ diagnostilist väärtust Eesti PT-haigetel.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099