Autor: Triin Tabur • 23. oktoober 2014
Ainult tellijatele

Tuus-Laul: saatekirja nõude laiendamine halvendab eriarstiabi kättesaadavust

Tänavu oktoobris jõudis avalikkuseni uudis, et haigekassa kaalub alates 2016. aastast kõikide eriarstide puhul saatekirja kohustuslikuks muutmist. Riigikogu sotsiaalkomisjoni liikme Marika Tuus-Lauli sõnul muudab see meie niigi pikad ravijärjekorrad veelgi hullemaks.

„Antud muudatus tähendab sisuliselt seda, et tulevikus ei pääse saatekirjata näiteks ei silmaarsti, günekoloogi ega ka psühhiaatri või nahaarsti vastuvõtule. Eriti kummaline on see, et taolist sammu nimetatakse eriarstiabi kättesaadavuse parandamiseks. Paneme lihtsalt filtri ette ja probleem kaob, no ei ole nii,“ sõnas Marika Tuus-Laul.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708