Autor: Violetta Riidas • 27. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Minister Kruuse: eelistan tervishoiutöötajate kiiret palgatõusu

Tervise- ja tööminister Urmas Kruuse rõhutas, et tervishoiutöötajate palgatõus on oluline, kuid kindlasti ei tohi see tulla patsientide arvelt.

"Ütlesin kolm nädalat tagasi, et 2015. aasta haigekassa eelarves planeeritud 6,2% tervishoiutöötajate palgatõusu peegeldab meie maksimaalseid võimalusi. See on kaks korda suurem, kui palgatõus riigisektori töötajatel ja kolmandiku suurem, kui teistes prioriteetsetes valdkondades. Olen seisnud arstide ja õdede eest ning teen seda ka edaspidi. Analüüsime, kas ja millistel tingimustel oleks võimalik leida lahendus, mis arvestaks sellega, et riiklik lepitaja ja tervishoiutöötajad on juba palga osas kokkuleppele jõudnud," ütles tervise- ja tööminister Urmas Kruuse.

Haigekassa arvutused näitavad, et riikliku lepitaja väljapakutud ja tervishoiutöötajate poolt heakskiidetud palgapakkumine tähendab vajadust leida täiendavad 18 miljonit eurot.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708