Autor: Kadi Heinsalu • 27. oktoober 2014
Ainult tellijatele

Paluste esitles plaani ravivigade hüvitamisest

Sotsiaalministeeriumi tervishoiuosakonna juhi Heli Paluste sõnul kaalutakse avalik-õigusliku süsteemi loomist, mis hüvitab patsiendile tervishoiuteenuse osutamise tagajärjel tekitatud kahju, kui seda oleks olnud tõenäoliselt võimalik vältida.

Kahju hüvitatakse seadusega kehtestatud määras: seadusega kehtestatakse hüvitiste suurused sõltuvalt tervisekahju raskusest. Hüvitamise põhjendatust hindavad vastavas organisatsioonis töötavad eksperdid, lisas Paluste reedel toimunud bioeetika nõukogu seminaril, kus käsitleti ravivigasid ja -tüsistusi nind nende hüvitamist. 

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708