Autor: Kadi Heinsalu • 27. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Paluste esitles plaani ravivigade hüvitamisest

Sotsiaalministeeriumi tervishoiuosakonna juhi Heli Paluste sõnul kaalutakse avalik-õigusliku süsteemi loomist, mis hüvitab patsiendile tervishoiuteenuse osutamise tagajärjel tekitatud kahju, kui seda oleks olnud tõenäoliselt võimalik vältida.

Kahju hüvitatakse seadusega kehtestatud määras: seadusega kehtestatakse hüvitiste suurused sõltuvalt tervisekahju raskusest. Hüvitamise põhjendatust hindavad vastavas organisatsioonis töötavad eksperdid, lisas Paluste reedel toimunud bioeetika nõukogu seminaril, kus käsitleti ravivigasid ja -tüsistusi nind nende hüvitamist. 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708