Autor: Violetta Riidas • 3. november 2014
Ainult tellijatele

Kuidas Eesti mees elaks kümme aastat kauem? Tervelt!

Eesti mees elab kümme aastat vähem, kui Eesti naine ja kaheksa aastat vähem, kui Soome mees. Kuigi meeste eluiga on aastatega veidi tõusnud, on meil ikkagi veel pikk maa minna… arutleb perearst Eero Merilind. 

Eesti meeste sagedasemad surmapõhjused on südameveresoonkonna haigused, insult, alkoholist tingitud tervisekahjud, kopsuvähk, HIV, vigastused , depressiivsed häired ning liiklusõnnetused. Neist esimesed kaks on olnud pidevalt samal kohal, kuid viimase kümne aasta jooksul on alkoholist tingitud tervisekahjud, HIV ning depressioonid (sealhulgas enesetapud) teinud suure hüppe üles. Kas on selleks liiga keeruline majanduslik olukord, liigne edule suunatud ühiskonna käsitlus või põhjamaine pime ja külm kliima on esmapilgul raske öelda.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708