Autor: Violetta Riidas • 3. november 2014
Ainult tellijatele

Riigikontroll pakub välja mitu võimalust tervishoidu lisaraha leidmiseks

Juba 2010. aasta uuringus on välja toodud, et praeguse rahastamise juures ei suuda Eesti oma tervishoiusüsteemi üleval pidada, ent siiani on põhimõttelised otsused pigem edasi lükatud, seisab riigikontrolli värskes raportis. Praegu ei peeta nende üle isegi avalikku debatti, kirjutas Postimees Tervis.

Ravikindlustuse eelarve seis on muutumas üha kehvemaks, nenditakse riigikontrolli aastaraportis. Ravikindlustusraha tuleb Eestis ennekõike töötasudelt makstavast sotsiaalmaksust (13 protsenti). Eelmise aasta lõpu seisuga oli ravikindlustatutest töötavaid isikuid 48 protsenti, ülejäänud 52 protsenti olid kas pensionärid, lapsed või tasus nende eest ravikindlustusmakseid riik. Seega sõltub ravikindlustuse käekäik ennekõike olukorrast tööturul. Lisaks ravikindlustustele rahastatakse tervishoidu veel riigieelarvest. Kogukulud tervishoiule vähenesid kriisi ajal 12,3 protsenti ning on teinud olulise hüppe alles viimastel aastatel. 

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708