Autor: Violetta Riidas • 12. november 2014
Ainult tellijatele

Uuring: kanepisuitsetajate ajud kahanevad

Värske kanepisuitsetamise mõjudele keskendunud uuringu kohaselt on narkootilise taime suitsetajatel väiksemad ajud kui neil, kes pole kunagi mariuhaanapläru pahvinud. Krooniliste mariuhaana tarvitajate puhul tuvastati hallolluse vähenemine ajus, vahendas Postimees Tervis väljaannet Independent.

Texase ülikooli teadlasterühma sõnutsi on mariuhaana suitsetajatel orbitofrontaalne korteks märgatavalt vähevõimekam. See osa ajust vastutab selle eest, kuidas inimene end premeerib, motiveerib ning kuidas ta oma sõltuvustele alistub – täpsemalt, milliseid otsuseid sõltuvustele kalduvusega seoses ta vastu võtab.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708