Siret Trull • 17 november 2014 05:00
Uudised
Ainult tellijale

Patsiendi terviseandmete edastamisestl teise ELi riiki

USA president Barack Obama kiitis septembris Tallinnas pressikonverentsil Eesti elektrooniliste terviseandmete töötlemise tervise infosüsteemi, öeldes, et ta oleks pidanud helistama eestlastele, kui ameeriklased oma tervishoiuveebi üles seadsid. Eesti meditsiini kõrge tase ja Euroopa Liidu nn patsiendiõiguste direktiiv nr 2011/24 soosivad välispatsientide Eestisse ravile pöördumist, kirjutab advokaadibüroo SORAINEN vandeadvokaat ja meditsiini ärivaldkonna juht, Oxfordi Ülikooli magister Mari Matjus värskes novembrikuu Meditsiin Fookuses.

Välispatsiendi elektrooniliste terviseandmete saatmisel tema Euroopa Liidus asuvasse koduriiki on ka õiguslik külg. Esimene võimalus isikuandmete kaitsega seonduvaid küsimusi vältida on edastada patsiendi terviseandmeid üksnes anonüümsel kujul. Kui terviseandmeid on vaja edastada siiski seostatavana konkreetse patsiendiga, on tegemist isikuandmete edastamisega. Seadus pakub kolm õiguslikku alust patsiendi isikuandmete teise ELi liikmesriiki edastamiseks. Tervishoiutöötaja ja haigla jaoks on kõige kindlam ja selgem õiguslik alus patsiendi nõusolek. 

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu ajalehe PDFidele
 • Tellimus sisaldab Meditsiiniuudiste uudiskirja
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  MEDITSIINIUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad Meditsiiniuudised igal nädalal enda postkasti.

  Meditsiiniuudised.ee toetajad:

  Kadi Heinsalu
  Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
  Aet Trisberg
  Aet TrisbergAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0455
  Violetta Riidas
  Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
  Siret Trull
  Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
  Karin Tamm
  Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
  Kristi Kammer
  Kristi KammerMeditsiiniuudiste müügi- ja arendusjuhtTel: 507 9553