Autor: Siret Trull • 18. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kruuse: peame lastele üle andma tervema Eesti

Täna toimub Tallinnas Tervise Arengu Instituudi korraldatav juba kuues alkoholikonverents, mille eesmärk on toetada Eesti alkoholipoliitika kujundamist ja liigtarbimisega seotud kahjude vähendamist.

Tervise- ja tööministri Urmas Kruuse sõnul on alkoholipoliitika kaks peamist prioriteeti takistada alkoholi kättesaadavust alaealistele ja vähendada alkoholiliigtarvitamist. „Tahame, et meie lapsed ei saaks alkoholi kätte ning ei harjuks seda ka tarvitama. Peame lastele üle andma tervema Eesti,“ ütles minister Kruuse alkoholikonverentsi avasõnades. „Eestis tarbitakse aastas 10,6 liitrit puhast alkoholi inimese kohta. Maailma Tervishoiuorganisatsiooni hinnangul on iga elaniku kohta kuus liitrit absoluutset alkoholi aastas piir, millest rohkema puhul saab rahva tervis juba tõsiselt kahjustada. Roheline raamat seab lähemaks eesmärgiks, et Eesti elanikud tarbiksid maksimaalselt 8 liitrit inimese kohta. Alkoholi liigtarvitamisest tekkinud kahjud on nii tervisele, ühiskonnale kui ka majandusele väga suured,“ lisas minister.

Alkoholikonverents annab ülevaate Eesti alkoholiturust, noorte alkoholitarvitamisest ning haiguskoormusest. Kohal on ka esinejad Lätist ja Leedust, kes teevad ülevaate alkoholipoliitikast meie lähinaabrite juures.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099