Autor: Siret Trull • 18. november 2014
Ainult tellijatele

Kruuse: peame lastele üle andma tervema Eesti

Täna toimub Tallinnas Tervise Arengu Instituudi korraldatav juba kuues alkoholikonverents, mille eesmärk on toetada Eesti alkoholipoliitika kujundamist ja liigtarbimisega seotud kahjude vähendamist.

Tervise- ja tööministri Urmas Kruuse sõnul on alkoholipoliitika kaks peamist prioriteeti takistada alkoholi kättesaadavust alaealistele ja vähendada alkoholiliigtarvitamist. „Tahame, et meie lapsed ei saaks alkoholi kätte ning ei harjuks seda ka tarvitama. Peame lastele üle andma tervema Eesti,“ ütles minister Kruuse alkoholikonverentsi avasõnades. „Eestis tarbitakse aastas 10,6 liitrit puhast alkoholi inimese kohta. Maailma Tervishoiuorganisatsiooni hinnangul on iga elaniku kohta kuus liitrit absoluutset alkoholi aastas piir, millest rohkema puhul saab rahva tervis juba tõsiselt kahjustada. Roheline raamat seab lähemaks eesmärgiks, et Eesti elanikud tarbiksid maksimaalselt 8 liitrit inimese kohta. Alkoholi liigtarvitamisest tekkinud kahjud on nii tervisele, ühiskonnale kui ka majandusele väga suured,“ lisas minister.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708