Autor: Triin Tabur • 27. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tulevikus võib eesnäärmevähist rääkida kui kroonilisest haigusest

Eestis on täna ca 10 000 eesnäärmevähki põdevat meest ja igal aastal diagnoositakse meil ligi 1000 uut eesnäärmevähi juhtu.

Täna kohtuvad oma ala spetsialistid Tallinnas, et arutada kaugele arenenud eesnäärmevähi diagnoosimise, ravi ja patsientide elukvaliteedi tõstmise üle – arstide sõnul on selles vallas puhumas uued tuuled ning tulevikus võib eesnäärmevähi ravi võrrelda kroonilise haiguse raviga.

„Eesnäärmevähk on Eesti meestel kõige sagedamini diagnoositud kasvaja ja selle avastamisel on olulised kaks aspekti – leida haigus üles võimalikult varakult ning avastada inimese elu ohustav vähk. Seejuures tuleb silmas pidada, et mitte kõik vähid ei ole tervisele ohtlikud,“ selgitas Eesti Uroloogide Seltsi juhatuse esimees dr Toomas Tamm.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708