Autor: Siret Trull • 31. detsember 2014
Ainult tellijatele

Ülle Ernits: Tervishoius on vaja uut mõtlemist

Meditsiinimõjutaja 2. koha pälvis Tallinna Tervishoiukõrgkooli rektor Ülle Ernits. Tema sõnumist, õdede nappusest ja õeõppe praktikakohtade vähesusest on räägitud juba nii palju aastaid, et seda võiks peaaegu nimetada igivanaks teemaks. Probleem on läinud aastatega aina teravamaks. Ernits arvab, et senise lähenemisega sihile jõuda ei olegi võimalik: tuleb lahti öelda valitsevatest mõttemallidest ning hakata vaatama Eesti tervishoiu tervikpilti avarama pilguga.

Ernits oletab, et üks põhjus, miks õdede mured on tänavu jõudnud rohkemate inimeste teadvusesse, on asjaolu, et õdede esindajad on hakanud oma seisukohti aktiivsemalt meedias avaldama. “Me mitte ainult ei räägi töötubades ja nõupidamistel, vaid julgeme oma arvamusega meediasse välja minna. Ja mitmekesi ja mitme organisatsiooniga,” viitab Ernits sellele, et lisaks temale on ajakirjanduses aktiivselt sõna võtnud ka Eesti Õdede Liidu president Ester Öpik ning Tartu Tervishoiu Kõrgkooli rektor Anneli Kannus. Ühiselt saadeti oktoobris ka avalik pöördumine vabariigi valitsusele, kus juhiti tähelepanu õdede puudusele ning tehti ettepanekud, kuidas asja parandada. Mingit vastust senini saadud ei ole.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708