Autor: Siret Trull • 9. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Proviisor: omandipiirang loksutaks turu paika

Laagri apteegis oli täna streigitundidel vaikne: proviisorid Ester Tiru ja Sirje Sild olid juba mitu päeva varem streigist teatavad sildid välja pannud ja tänase aktsiooni mõtet selgitanud, mistõttu inimesed juba teadsid, et täna nelja tunni vältel apteegist ravimit osta ei saa. Uksi Laagri apteegis streigi ajaks lukku ei pandud: kõigile, kes siiski sisse astusid, jagati lisaselgitusi.

„Inimesed on suhtunud väga mõistvalt“, kinnitas Laagri apteegi omanikEster Tiru. Hoiatusstreigi sõnum, et apteegiomanikuks tohib olla vaid proviisor, on olnud inimestele ilusti mõistetav, leidis proviisor, kes on Laagris Veskitammi tänaval apteeki pidanud juba 15 aastat.

Apteeke pisikese proviisorapteegi läheduses on teisigi. „Ja järjest lähemale tulevad,“ tõdes Tiru. „Ring tõmbub koomale. Seni kuni kehtis asutamispiirang, tehti apteeke nii lähedale kui vähegi sai,“ rääkis ta tõdedes, et nüüd on võimalikuks muutunud olukord, kus mõni apteek tuleb lausa külje alla. Laagri apteeki tabaks sel juhul sama saatus, mis on juhtunud Kundas, Vändras ja Räpinas. „Luuakse lähedusse ketiapteek, mis suudab kasvõi 5 aastat kahjumit teenida ja seejärel kui minu apteek on uksed sulgenud, saavad nemad hakata kasumit teenima just selliste meetoditega nagu neile meeldib. Tekib töötajate üleostmine, kuna lubatakse suuremat palka ja see raha saab tulla vaid ravimite nimekirjas mitteolevate apteegikaupade kõrgemast hinnast. Seda hinnatõusu märkab kindlasti patsient,“ kirjeldas Tiru võimalikku tulevikku.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099