Violetta Riidas • 27 märts 2015 05:00
Uudised
Ainult tellijale

Kaks suurhaiglat saavad 50 miljonit eurot

Põhja-Eesti Regionaalhaigla makett.  Foto: pluss.ee

Euroopa Regionaalarengu Fondist saab Eesti riik toetust 46,8 miljonit eurot, et jätkuks Põhja-Eesti Regionaalhaigla ja Tartu Ülikooli Kliinikumi kaasajastamine. Tervise- ja tööministri allkirjastatud määrusega saab PERH välja ehitada patoloogia ja psühhiatria üksused ning kliinikumil on võimalus kaasajastada onkoloogiaravi keskust, lastekliinikut ja teisi üksuseid. Projekti omaosalus on haiglal 50 protsenti.

„Põhja-Eesti Regionaalhaigla ja Tartu Ülikooli Kliinikum on keskused, kus abi peavad saama ükskõik millise diagnoosiga patsiendid. Uus toetusperiood annab head võimalused, et pädevus ja kvaliteet Eesti suurhaiglates kasvaks veelgi. Eesmärk on alati üks, et patsiendile oleks abi võimalikult kaasaegne ja lihtsasti kättesaadav,“ ütles tervise- ja tööminister Urmas Kruuse. „Teadaolevalt ei ole regionaalhaigla ja kliinikum ainult meditsiinikeskused. Lisaks ravile on nad veel ka õppe-, arendus-, diagnostika- ja konsultatsioonibaasiks, mille kaasajastamine on Eesti meditsiini tuleviku mõttes väga oluline“ lisas minister. 

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele, mis ei nõua meedikukoodi
 • Meedikukood annab ligipääsu ajalehele PDF-ile
 • Meedikukood annab ligipääsu ajakirja Meditsiin Fookuses PDF-ile
 • Tellimus sisaldab Meditsiiniuudiste uudiskirja
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  MEDITSIINIUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad Meditsiiniuudised igal nädalal enda postkasti.

  Meditsiiniuudised.ee toetajad:

  Kadi Heinsalu
  Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
  Violetta Riidas
  Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
  Siret Trull
  Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
  Mirjam Esperk
  Mirjam EsperkAjakirjanik-toimetajaTel: 56483229
  Karin Tamm
  Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
  Maarja Kõrv
  Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708