15. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suhkruhaige vajab ka haiglas täisväärtuslikku toitu

Foto: Raul Mee
Ravitoitlustamine on kindel toitlustamisviis, mis peab tagama haigestunud organi või organsüsteemi taastumise. Tasakaalustatud toitumine ja kompleksne ravi aitavad aeglustada tüsistuste tekkimist. Diabeedi puhul tuleb tähelepanu pöörata patsiendi õigele toitumisele juba haiglas viibimise ajal, rääkis Tartu Ülikooli Kliinikumi dieediarst Liidia Kiisk Põhja-Eesti Regionaalhaigla sisehaiguste kliiniku konverentsil.

Adekvaatne dieetravi peab tagama organismi patoloogiliste ja füsioloogiliste protsesside tasakaalustamiseks optimaalse ööpäevase toiduenergia ja toitainete saamise, aga ka tasakaalustatud vee- ja soolade vajaduse.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099