9. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülle Jakovlev: Diabeetikud jõuavad arstile siis, kui on tekkinud kaugtüsistused

Foto: Erik Prozes
Ida-Tallinna Keskhaigla endokrinoloogiakeskuse juhataja Ülle Jakovlev märkis, et nende juurde jõuavad patsiendid siis, kui haigus on kaugele arenenud ja tekkinud vaskulaarsed diabeedi kaugtüsistused.

Diabeedi levimus on plahvatuslikult suurenenud kogu maailmas ja Eesti pole siin erand. IDF (Rahvusvahelise Diabeedi Föderatsiooni) 2014. aasta andmed ütlevad, et diabeeti põeb 387 miljonit inimest maakeral ehk keskmiselt 8,3% täiskasvanud elanikkonnast, prognoos aastaks 2035 on 592 miljonit diabeetikut. Lisaks arvatakse, et 179 miljonit inimest elavad diagnoosimata haigusega. Kahjuks ei ole tänasel päeval teada ühtegi riiki, kus diabeedi levimus langeks.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099