13. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ravimijäätmete käitlemise korda tahetakse lihtsustada

Foto: Andres Haabu
Iga aastaga kasvav ravimiturg on suurendanud ka ravimijäätmete hulka. Apteekidele, kellel on kohustus kõlbmatuid ravimeid elanikelt vastu võtta, põhjustab see suurt koormust. Sotsiaalministeeriumil on plaanis ravimijäätmete käitlemise korda apteekide jaoks lihtsustada. Apteegid soovikid aga, et ohtlike jäätmete käitluse kohustus lükkuks täielikult kohalike omavalituste (KOV) vastutusalasse.

Kõlbmatute ravimite käitlemisel praegu praktikas esinevatest probleemidest rääkides tõi sotsiaalministeeriumi ravimiosakonna nõunik Vivian Murd välja mitmeid kitsaskohti. Ta tõdes, et praegune kord on keeruline ja ebamugav nii kõlbmatu ravimi üleandjale kui vastuvõtjale, mis omakorda võib tähendada, et inimesed ei käitle ravimijäätmeid korrektselt (nt visatakse need lihtsalt minema, mis ei ole hea keskkonnahoiu seisukohalt).

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099