13. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ravimijäätmed on proviisorapteekidele suur koorem

Ester Tiru, Laagri apteek proviisor-juhataja
Foto: Andras Kralla
Apteekidesse toodavad ravimijäätmed on proviisorapteekidele suureks koormaks, kinnitas Laagri apteegi juhataja Ester Tiru.

Tiru sõnul koguneb nende apteegis aastas keskmiselt 25-30 kg ravimijäätmeid. Eraldi arvestust peetakse patsientide toodud ja apteegis kõlblikkusaja ületanud ravimite üle. Esimesed liigitatakse kõik ohtlikeks jäätmeteks ja võetakse koguseliselt arvele, kaalutakse, nummerdatakse kott ja hoitakse eraldi ruumis suuremates kastides. Apteegis aegunud ravimite üle peetakse arvestust iga kuu lõikes arvutis, need kantakse maha ja hoitakse eraldi kastis. Kord aastas antakse kõik aegunud ravimid eelnevalt sõlmitud lepingu alusel üle vastavat jäätmekäitlusluba omavasse firmasse, tasudes ühe kilo eest 4 eurot.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099