Autor: Violetta Riidas • 17. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Üldhaiglad: arstiabi kättesaadavus maal väheneb veelgi

Foto: Veiko Tõkman
Eesti üldhaiglate juhid tegid 4. novembril Paides toimunud koosolekul pöördumise tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovskile ja Eesti Haigekassa juhile Tanel Rossile.

Eesti Haigekassa saatis 3. novembril kõikidele haiglavõrgu arengukava üldhaiglatele kirja 2016. Aastaks eriarstiabis planeeritavate lepingute muudatusettepanekutega. Nendest ettepanekutest nähtub, et uuest aastast kavandatakse suuremahulisi lepingumuudatusi, vähendades üldhaiglatest ostetavate ravijuhtude arvu ja rahastamise mahtu. Osa vähendatud ravijuhtudest plaanitakse suunata pädevuskeskuste lepingutesse.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099