20. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Minister Tsahkna: Iga lapse elu ja täisväärtuslik areng on hindamatu

Sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna
Foto: Andras Kralla
Sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna avab täna Lastekaitse Liidu konverentsi „Ära löö last – ka sõnadega“. Tsahkna sõnul panevad laste väärkohtlemise juhtumid tõdema, et meie ühiskonnas on jätkuvalt neid lapsevanemaid, kes vajavad nõustamist, tuge ja järeleaitamist. Sotsiaalministeerium tegeleb väga aktiivselt selles valdkonnas ning uuest aastast jõustuv lastekaitseseadus pakub meie lastele oluliselt paremat kaitset.

Ministri sõnul algab lapse kaitse juba enne lapse sündi. „Pere vajaduste hindamine ja riskitegurite tuvastamine ning sobivate tugiteenuste pakkumine on olulised märksõnad nii sotsiaal- kui tervishoiuvaldkonnas. Läbi ennetustegevuste, varajase märkamise ja õigeaegse sekkumise on võimalik ära hoida traagilisi, lapse surma või raske tervisekahjustusega lõppevaid juhtumeid. Jaanuaris jõustuv lastekaitseseadus rõhutab abivajava lapse märkamist ja ennetuse olulisust ning seab nii riigi kui kohaliku omavalitsuse üksustele kohustuse tegevusteks, mis toetavad lapse kasvamist perekeskkonnas, ennetavad lapse abivajadust ja vähendavad võimalikke riskiolukordi,“ ütles Tsahkna. 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099