Õdede liidu ohjad saab enda kätte Tiina Teder

Tiina Teder.
Tiina Teder.

Homme, 1. detsembril peab Eesti Õdede Liit Tallinnas kongressi, kus õed võtavad kokku viimaste aastate saavutused, valivad õdede liidule uue presidendi ning võtavad vastu deklaratsiooni.

"Eesti Õdede Liidul on olnud väga töörohked aastad tervishoiuteenuste kättesaadavuse ja kvaliteedi parandamiseks. Oleme Eesti õenduses jõudnud oluliste teetähisteni: peatselt jõuavad õigusaktidesse iseseisvad õendusteenused, mida patsientidele igal pool üle Eesti osutatakse. Õeamet on prestiiþne ja tung õppida tervishoiu kõrgkoolides pakutavaid erialasid on enneolematult suur. On märgiline, et Eesti on saanud endale esimesed õendusteaduse doktorid – õdede liit on kõigisse nendesse valdkondadesse panustanud,” ütles liidu president Ester Öpik.

“Elanikkonna vananemine, kasvav nõudlus õendus- ja hooldusteenuste järele ning kiired muutused ühiskonnas seavad ka Eesti Õdede Liidule järjest uusi ülesandeid ja ootusi, mida püüame väljendada ka kongressi deklaratsioonis,” lisas Öpik.

Õdede liidu kongressil osaleb 206 delegaati ja enam kui 50 kutsutud külalist.

Kongressil esinevad sõnavõttudega tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski, Eesti Naisliidu esinaine Siiri Oviir, Eesti Haiglate Liidu juhataja Urmas Sule ja Eesti Ametiühingute Keskliidu esimees Peep Peterson. Eesti Õdede Liidu president Ester Öpik peab kongressil aruandekõne ja kongress kinnitab volikogu ettepanekul uued õdede liidu auliikmed.

Programmilise kõnega esineb Eesti Õdede Liidu presidendikandidaat, senine juhatuse liige ja pikaajaline Tartu piirkonna juht Tiina Teder. Eesti Õdede Liidu kongress lõpeb deklaratsiooni vastuvõtmisega. Eesti Õdede Liit on suurim õdesid ühendav organisatsioon, kuhu kuulub üle 4000 liikme, mis on enam kui pool Eestis töötavatest õdedest.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.