Arstitudengid viivad jõulusoojuse haiglasse ja hooldekodudesse

Seoses 25. tegutsemisaastaga on Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts (EAÜS) pühendanud detsembrikuu eakate tervise ja heaolu kuuks.

Selle raames korraldatakse 21. detsembril koostöös Neumann stuudioga Tartu Ülikooli Kliinikumi õendushooldus-osakonnas sealsetele patsientidele jõulukontsert. Lisaks saadetakse detsembrikuu vältel hooldekodudesse jõulukaarte.

"Jõulukuu on hoolimise ja armastuse aeg, mistõttu soovime tuua südamesoojust nendele, kes tervislikel põhjustel peavad oma jõulud perest ja lähedastest eemal veetma," kommenteeris teemakuu eestvedaja Triin Pohlak.

TÜ Kliinikumi õendushooldus-osakonnas 21. detsembril korraldataval jõulukontserdil astuvad esinejatena üles arstiteaduskonna tudengid, kellest paljud on varasemalt ka teaduskonna muusikaõhtutel oma esinemistega kuulajate südamed võitnud.

"Jõulude ajal käiakse ikka erinevatel kontsertidel ja nauditakse muusikalisi etteasteid. Kõrgemas eas, kui kipuvad kroonilised haigused kimbutama, on füüsilise tervise juures oluline silmas pidada ka vaimset. Kuna õendusabi osakonnas viibijatel ei ole alati võimalik seda teha, viimegi kauni muusika nende juurde," rääkis jõulukontserti arstiteaduskonna projekti "Üliõpilashooldus" koordinaator Aleksandra Rautio.

Hooldekodudesse saadetavaid jõulukaarte ilmestavad aga arstitudengite head soovid ja mõtted. “Plaan on jõuda oma soovidega kindlasti Tartu ja Tartumaa hoolekandeasutusteni ning miks mitte mujalegi Lõuna-Eestisse. Isiklik pühadekaart toob kindlasti rõõmu igaühele,” nentis Triin Pohlak.

Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts on arstitudengeid ühendav organisatsioon, mis tegutseb Eesti tervishoiu arendamise nimel. EAÜSi eesmärgiks on, et Eestis elaksid maailma kõige tervemad ja õnnelikumad inimesed.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.